Ez a leírás végigvezet az első tanfolyamod létrehozásának 5 egyszerű lépésén.

Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy a tanfolyamok, leckék, kvízek és kérdések hogyan is illeszkednek egymáshoz, nézd meg a Sensei tartalom hierarchia leírást!

1. Lépés: Adj hozzá egy terméket (opcionális)

Ez a lépés kihagyható, amennyiben a tanfolyamod ingyenes.

Ha fizetős tanfolyamot szeretnél indítani, akkor először létre kell hoznod egy új Terméket a WooCommerce-ben. Ennek konkrét lépéseit itt találod:Tanfolyamok értékesítése WooCommerce-szel

2. Lépés: Adj hozzá egy új tanfolyamot

A következő lépésben adj hozzá egy új tanfolyamot. Itt kell megadnod minden olyan információt a leendő tanfolyamodról, amit az érdeklődők láthatnak. Ezzel tudod bemutatni számukra a tanfolyamodat. Például: a tanfolyam leírása, kinek ajánlod, kinek nem, a hossza, a nehézségi foka, a bemutató videó, a leckék címei, stb.

A konkrét lépéseket itt találod: Tanfolyamok hozzáadása

(Ha fizetős tanfolyamot szeretnél indítani, ne felejtsd el kiválasztani a “WooCommerce termék” ablakban azt a terméket, amelyet az 1. Lépésben létrehoztál.)

3. Lépés: Leckék hozzáadása

Most már létrehozhatod a leckéidet, amelyek a tanfolyamod fő tananyagát fogják tartalmazni. Ezek tartalmát már csak azok láthatják, akik vagy megvették a tanfolyamodat (ha fizetős), vagy regisztráció után felvették (ha ingyenes).

További információt itt találsz: Leckék hozzáadása

4. Lépés: Modulok hozzáadása (opcionális)

Ha a tanfolyamodban sok lecke lesz, érdemes őket modulokra bontani. Jobban hangzik a 10 modul, mindegyikben 5-5 leckével, mint egy 50 leckéből álló lista egyben.

Adj hozzá annyi modult, amennyit szükségesnek találsz, és ne felejtsd el hozzárendelni őket ahhoz a tanfolyamhoz, amit a 2. Lépésben létrehoztál.

További információt itt találsz: Modulok hozzáadása

5. Lépés: Kvízek hozzáadása (Opcionális)

Ha mérni szeretnéd a tanulóid tudását, tetszés szerint bármelyik leckédhez hozzáadhatsz egy-egy kvízt. A legegyszerűbben ezt úgy tudod megtenni, hogy amikor létre hozod az adott leckét, az ott lévő “Kvízkérdések” ablakban egyszerűen csak hozzáadsz kérdéseket, így egyből létre is jön a kvíz*.

További információt itt találsz: Kvízek hozzáadása

*Alternatív megoldás: Először megírod az összes kérdést. Ezután a leckék létrehozásánál a már létező kérdések közül választassz vagy a kvízt véletlenszerű kérdések kiválasztásával készítteted el egy meglévő Kérdéskategóriából. További információt itt találsz: Kérdésbank

Hozz létre annyi leckét (és kvízt), amennyit csak szükségesnek gondolsz, és ha modulokat is használsz, ne felejtsd el hozzárendelni a leckéket azokhoz a modulokhoz, amelyeket a 4. Lépésben létrehoztál.

Ennyi az egész! Ha létrehoztad az összes szükséges leckét, a tanfolyamod készen áll, jöhetnek a tanulók.