Lecke hozzáadása

Új lecke hozzáadásához menj a Leckék » Új hozzáadása menüpontra.

Írd be a lecke címét:

Lecke cím hozzáadás

Lecke tartalmának hozzáadása

Add meg a lecke tartalmát a szerkesztő felületen:

Lecke tartalom hozzáadása Sensei-ben

Írd le a tanfolyam rövid tartalmát a Kivonat részbe:

Lecke kivonat hozzáadása Sensei-ben

Lecke információk megadása

A Lecke információ ablakban akár további információkat is megadhatsz a leckéről a tanulók számára. Megadhatod a lecke hosszát percekben és a nehézségét is (Könnyű, Átlagos vagy Nehéz).

Videó beágyazási kódot is megadhatsz, ha egy videót szeretnél beágyazni a leckébe.

Lecke információ ablak Sensei-ben

A Sensei Tanfolyamkezelő rendszer alapesetben nem védi a videó tartalmakat, azok letölthetők, a linkjük kimásolhatók. Ha azt szeretnéd, hogy csak a fizető vevők nézhessék meg a videóidat, azt javasoljuk, hogy használd az ingyenes VIMEO videófeltöltő szolgáltatásunkat (Sensei Profi csomagtól érhető el) vagy használj külső videószolgáltatókat, pl.: saját Vimeo PRO előfizetés).

Lecke hozzárendelése egy tanfolyamhoz

A Lecketanfolyam ablakban válaszd ki, melyik tanfolyamhoz tartozzon az adott lecke.

Ha még nem hoztál létre hozzá tanfolyamot, kattints az “+ Új tanfolyam hozzáadása gombra”. Így a lecke mentése után létrehozhatod az új tanfolyamot.

Lecketanfolyam ablak Sensei-ben

Nem javasoljuk, hogy új leckét adj hozzá egy aktív tanulókkal rendelkező élő tanfolyamhoz. Erről itt találsz bővebb leírást.

Lecke előzetes

A lecke előzetes lehetővé teszi, hogy az adott lecke tartalmát bárki megtekinthesse anélkül, hogy előfizett vagy regisztrált volna. Ily módon betekintés adhatsz a tanfolyamod tartalmába.

Lecke előzetes ablak a Sensei-ben

Ha egy tanfolyam lecke előzeteseket tartalmaz, akkor erről egy üzenet jelenik meg a tanfolyamok listázásánál:

Lecke előzetes üzenet a tanfolyamoknál a Sensei-ben

A tanfolyam saját oldala is jelzi, hogy mely leckék tekinthetők meg előzetesként:

Lecke előzetes üzenet a tanfolyam saját oldalán

A lecke saját oldalán pedig egy üzenet értesíti az érdeklődőt, hogy a további leckék megtekintéséhez vegye fel vagy vásárolja meg a tanfolyamot:

Lecke előzetes üzenet a lecke oldalán Sensei-ben

Ha adminként vagy bejelentkezve, vagy ha már elkezdted az adott tanfolyamot, akkor nem fogod látni az “Előzetes” feliratokat. Ez csak azoknak a felhasználóknak látszik, akik még nem vesznek részt a tanfolyamon.

Lecke előfeltétel beállítása

Ha azt szeretnéd, hogy a tanulóid csak akkor kezdhessék el az adott leckét, ha már előtte teljesítettek egy megadott másik leckét, akkor állíts be Lecke előfeltételt.

Lecke előfeltétel Sensei-ben

Ha a tanulók azelőtt nézik meg a leckét, mielőtt az előfeltétel leckét teljesítették volna, egy ehhez hasonló üzenetet látnak:

Lecke előzetes üzenet Sensei-ben

Ha egy adott leckéhez Lecke előfeltételt állítasz be, illetve ugyanezt a leckét Lecke előzetesként is beállítod, akkor ezek kiütik egymást, így a lecke tartalma meg fog jelenni.

Lecke címkék hozzáadása

A leckékhez ugyanúgy címkéket adhatsz, mint ahogyan az egyszerű, általános bejegyzésekhez. Így az adott lecke a címkéi alapján is kereshetővé válik.

Lecke címke ablak a Sensei-ben

Kvíz hozzáadása a leckéhez

Erről bővebb információt a Kvízek hozzáadása cikkben találsz.