A modulok áttekintése

A modulok csupán rendezési szintet biztosítanak a tanfolyamaidnak és a leckéidnek. Egy tanfolyam tetszőleges számú modult tartalmazhat, az adott tanfolyamon belül az egyes leckék csak egy modulhoz rendelhetők hozzá.

A modulok csupán a leckék rendszerezésére szolgálnak az adott tanfolyamon belül. Nincs tartalmuk, legfeljebb leírás adható hozzájuk opcionálisan. Egy modul tetszőleges számú tanfolyamban használható. Érdemes ezért általánosabb értelmű modul neveket használni, amelyek így több tanfolyamban is használhatóak.

Példák modulokra: „Bevezetés”, „Kezdő lépések”, „Alapok”, „Haladó lépések”, „Gyakorlatok”, „Feladatok”, stb.

Ezeket a modulokat így tetszőleges számú tanfolyamban fel lehet használni, ugyanakkor minden egyes tanfolyamban más-más leckék kerülnek majd beléjük.

Modulok hozzáadása, szerkesztése a tanfolyamon belül

Modulokat legegyszerűbben az adott tanfolyam szerkesztő oldalán a Tanfolyam Vázlat blokkal tudsz hozzáadni, rendszerezni.

 1. Nyisd meg a szerkeszteni kívánt tanfolyamodat a Sensei LMS » Tanfolyamok oldal listájából.
 2. Új modul létrehozásához kattints a Tanfolyam Vázlat blokk „Modul létrehozása” gombjára:
 3. Add meg a modul nevét, esetleg a leírását:
  Új modul vagy lecke hozzáadása - Tanfolyam Vázlat blokk - Sensei
 4. Új modult (illetve leckét) az alsó plusz gombra kattintva adhatsz a tanfolyamodhoz.
 5. Modulok rendezéséhez, átmozgatásához használd a modul eszköztárán található 6 pöttyöt és húzással (drag & drop) tedd át a kívánt helyre:

Modulok menüpont

A már meglévő modulokat szerkesztheted és akár újakat is hozhatsz létre a Modulok saját menüpontjában. Azonban ahogy írtuk az előző pontban, a modulokat inkább a tanfolyamod Tanfolyam Vázlat blokkjában szerkeszd. Ez a menüpont inkább arra való, hogy a már meglévő modulokat szerkeszd.

 1. Menj a Sensei LMS » Modulok menüpontra.
 2. Listában láthatod (jobbra) a már meglévő modulokat. Ezekre rákattintva egyesével szerkesztheted azok adatait (Név, leírás, stb. A Keresőbarát név és a Szülő részekkel nem kell foglalkoznod.) A Tanfolyam(ok) résznél találod, hogy melyik tanfolyam(ok)hoz lett hozzárendelve eddig. Ezeket törölheted vagy hozzá is adhatsz új tanfolyamokat.
 3. Új modult az Új modul hozzáadása rész alatt adhatsz hozzá. Add meg a modul nevét, esetleg a leírását. (A Keresőbarát nevet kihagyhatod, automatikusan kitölti a rendszer. Szülő modulnak (hierarchia létrehozásának) nincs értelme a modulok esetében.) A Tanfolyam(ok) alatt keress rá és válassz ki egy vagy több tanfolyamot, amelyek ezt a modult fogják használni. Majd nyomj az Új modul hozzáadása gombra a mentéshez.
Új Modul hozzáadása a Sensei-ben

Leckék hozzárendelése a Modulokhoz

Miután hozzáadtál legalább 1 modult egy tanfolyamhoz, innentől az adott tanfolyam bármely leckéje hozzárendelhető ehhez a modulhoz.

Lecke hozzárendelése egy Modulhoz az adott lecke szerkesztésével:

 1. Menj a Sensei LMS » Leckék menüpontra, majd kattints az adott leckére.
 2. A szerkesztőoldal oldalsávjában található a Modul panel, amely listázza a tanfolyamban használható Modulokat. (Ha nem találsz modulokat, akkor lehet, hogy még nem kapcsoltad a leckét egy tanfolyamhoz, melyet itt, a Tanfolyam panelen megtehetsz, majd mentsd le a leckét. Másik hiba lehet, hogy az adott tanfolyamhoz még nem adtál hozzá modul(oka)t. Ezt a fentebb leírtak alapján pótolhatod.)
  Lecke Modulhoz rendelése - Sensei
 3. Válaszd ki azt a Modult, amelyhez hozzá kívánod rendelni ezt a Leckét.
 4. A Frissítés gombbal mentsd el a Leckét.

Lecke hozzárendelése egy Modulhoz a tanfolyam szerkesztésével:

Ha már állítottál be leckéket és modulokat a tanfolyamhoz, akkor annak szerkesztőfelületén a Tanfolyam Vázlat blokk használatával egyszerűen belehúzhatod a leckét az adott modulba (az eszköztár 6 pöttyével drag & drop módszerrel.):

Modulok rendezése

Alapértelmezetten ABC sorrendben jelennek meg az egyes tanfolyamokhoz hozzáadott modulok. A Modulok átrendezéséhez menj a Modulok » Modulok rendezése menüpontra, válaszd ki a módosítandó tanfolyamot, és egyszerű áthúzással (drap & drop) rendezd át a modulokat a kívánt sorrendbe, majd kattints a Modul sorrend mentése gombra.

Modul sorrend rendezése áthúzással a Sensei-ben