A modulok áttekintése

A modulok további rendezési szintet biztosítanak a tanfolyamaidnak és a leckéidnek. Egy tanfolyam tetszőleges számú modult tartalmazhat, az adott tanfolyamon belül az egyes leckék pedig csak egy modulhoz rendelhetők hozzá.

A modulok csupán a leckék rendszerezésére szolgálnak az adott tanfolyamon belül. Nincs tartalmuk, legfeljebb leírás adható hozzájuk opcionálisan. Egy modul tetszőleges számú tanfolyamban használható. Érdemes ezért általánosabb értelmű modul neveket használni, amelyek így több tanfolyamban is használhatóak.

Példák modulokra: “Bevezetés”, “Kezdő lépések”, “Alapok”, “Haladó lépések”, “Gyakorlatok”, “Feladatok”, stb.

Ezeket a modulokat így tetszőleges számú tanfolyamban fel lehet használni, ugyanakkor minden egyes tanfolyamban más-más leckék kerülnek majd beléjük.

Modulok hozzáadása

 1. Menj a Tanfolyamok » Modulok menüpontra.
 2. Az Új modul hozzáadása rész alatt add meg a modul nevét.
 3. Opcionálisan megadhatsz Keresőbarát nevet is, mely az URL-ben fog megjelenni. Szülő modulnak (hierarchia létrehozásának) nincs értelme a modulok esetében. Leírást is adhatsz a modulnak, de ez a legtöbb sablon esetében nem jelenik meg.
 4. A Tanfolyam(ok) alatt keress rá és válassz ki egy vagy több tanfolyamot, amelyek ezt a modult fogják használni. Ezt a Tanfolyam(ok) mezőt akár üresen is hagyhatod, ráérsz később is beállítani a modulokat az adott tanfolyam szerkesztése oldalán.
 5. Majd nyomj az Új modul hozzáadása gombra a mentéshez.

Új Modul hozzáadása a Sensei-ben

Egy Modul több tanfolyamban is használható. Például lehet egy zongora tanfolyamod és egy gitár tanfolyamod, melyek esetében mindkettőben használhatod az Alapok nevű modult. A Modul minden egyes tanfolyamban csupán leckék csoportjának egyfajta tárolója. Így a Modulban szereplő leckék tanfolyamról tanfolyamra teljesen eltérőek.

Modulok hozzáadása egy tanfolyamon belül

Új Modulokat akár egy tanfolyam szerkesztő oldalán is hozzáadhatsz, amikor azt épp létrehozod vagy szerkeszted.

 1. Kattints a Tanfolyamok menüpontra.
 2. Kattints az Új hozzáadása gombra, vagy egy már létező tanfolyamra. Az oldalsávban fogod megtalálni a Tanfolyam modulok panelt.
 3. Ha már létező modulokat szeretnél a tanfolyamhoz adni, akkor válaszd ki azokat a listából.
 4. És/vagy kattints az Új modul hozzáadása lehetőségre, add meg az új modul nevét, majd kattints az Új modul hozzáadása gombra.

Tanfolyam Modulok panel a Sensei-ben

Leckék hozzárendelése a Modulokhoz

Miután hozzáadtál néhány Modult egy tanfolyamhoz, innentől az adott tanfolyam bármely leckéje hozzárendelhető bármelyik (az adott tanfolyamban használt) Modulhoz.

Lecke hozzárendelése egy Modulhoz:

 1. Kattints a Leckék menüpontra, majd kattints az adott leckére. A szerkesztőoldal oldalsávjában található a Lecke modul panel, amely listázza a tanfolyamban használható Modulokat.
 2. Válaszd ki azt a Modult, amelyhez hozzá kívánod rendelni ezt a Leckét.
 3. A Frissítés gombbal mentsd el a Leckét.

Lecke modul panel a Sensei-ben

Modulok rendezése

Alapértelmezetten ABC sorrendben jelennek meg az egyes tanfolyamokhoz hozzáadott modulok. A Modulok átrendezéséhez menj a Tanfolyamok » Modulok rendezése menüpontra, válaszd ki a módosítandó tanfolyamot, és egyszerű áthúzással (drap & drop) rendezd át a modulokat a kívánt sorrendbe, majd kattints a Modul sorrend mentése gombra.

Modul sorrend rendezése áthúzással a Sensei-ben

Modulok megjelenítése

Ha egy tanfolyam modulokat is tartalmaz, azok megjelennek az adott tanfolyam egyedi oldalán. (Az egyes Modulokra rákattintva az adott Modul egyedi oldalára jutunk.) Valamint láthatóak az adott Modulban található Leckék is.

Modulok megjelenítése a Tanfolyam egyedi oldalán a Sensei-ben

Miután egy tanuló befejezett egy vagy több leckét az adott modulban (de még nem az összeset), akkor egy “Folyamatban” jelzés jelenik meg a tanulónak az adott Tanfolyam oldalán, illetve az adott Modul oldalán.

Miután egy tanuló befejezte a modul összes leckéjét, egy “Befejezve” jelzés jelenik meg a tanulónak az adott Tanfolyam oldalán, illetve az adott Modul oldalán.

Azok a leckék, amelyek egyetlen Modulhoz sem lettek hozzárendelve, legalul, az Egyéb leckék címsor alatt lesznek felsorolva.