Ha fizetős tanfolyamot szeretnél létrehozni, akkor ehhez egyszerűen csak össze kell kapcsolnod az adott tanfolyamot egy WooCommerce termékkel. Így válik fizetőssé az adott tanfolyam. A tartalma csak azok számára lesz látható, akik megvásárolták a tanfolyamot.
(Megjegyzés: Ha a tanfolyamaidban videótartalmak is vannak, akkor ezek védelméhez videómegosztó szolgáltatást célszerű használni.)

Tanfolyam összekapcsolása egy Termékkel

 1. Kattints a Termékek » Termék hozzáadása almenüre.
 2. Add meg a Termék nevét. FIGYELEM: Érdemes a tanfolyamod nevével teljesen megegyező nevet használnod termék névként.
 3. Add meg a Termék leírását.
 4. Pipáld ki a Virtuális négyzetet, mivel a tanfolyamok értékesítésekor nincsen szállítás.
  Virtuális termék - Sensei
 5. Add meg a tanfolyamod árát (Normál ár). Ha akarsz, Akciós árat is megadhatsz akár időzítve.
 6. A tanfolyamod Adózási státuszát is itt tudod beállítani (ez többnyire Adóköteles). Az Adózási osztály résznél pedig az ÁFÁ-t tudod beállítani (27% – Szabványos; Alanyi adómentes – Nullás adókulcs). Ezek beállítását a WooCommerce » Beállítások almenüben, azon belül az Adó fülön találod.
 7. Most menj a Tanfolyamokhoz (kattints a Tanfolyamok menüpontra) és válaszd ki azt a tanfolyamot, amit össze szeretnél kapcsolni ezzel a termékkel.
 8. WooCommerce termék ablakban (a jobb oldali sávban) válaszd ki azt a terméket, amellyel össze akarod kapcsolni a tanfolyamodat.
  WooCommerce termék ablak - Sensei
 9. Kattints a Frissítés (vagy Közzététel) gombra a mentéshez.
Azok a tanulók, akik megvásárolnak egy tanfolyamot, akkor kapnak ehhez hozzáférést, amint a rendelésük “Teljesítve” státuszra nem vált. Ha virtuális terméket hozol létre a tanfolyamod összekapcsolásához (a fenti leírás alapján), úgy a rendelés abban a pillanatban “Teljesítve” státuszra vált, amint a befizetés megtörténik (pl. bankkártyás fizetés esetén), így a tanulók azonnali hozzáférést kaphatnak a megvásárolt tanfolyamaikhoz.

A WooCommerce-ről további információt itt találsz (angol): WooCommerce Docs. Valamint a folyamatosan bővülő Sensei Tudásbázisunkban.