A tanfolyamkezelő rendszerünkben biztonsági okokból nem használhatóak szkriptek, iframe-ek, egyéb külső forrásokból származó beillesztési kódok. Ezek helyett úgynevezett shortkódokat vagy rövidkódokat lehet használni. Ezek általunk előre leprogramozott, biztonságos, egyszerűen használható kódok, melyeket sima szöveg típusú mezőbe (bejegyzésbe, oldalba, oldalsávba, Divi szöveg típusú modulokba) lehet beilleszteni.

A használható shortkódok listája alul található. Ha nem találsz egy általad használni kívánt szolgáltatót, akkor kérheted tőlünk az egyedi shortkód leprogramozását. Fontos tudnod, hogy elsősorban a népszerű, sokak által használt szolgáltatások shortkódjainak leprogramozását fogjuk elkészíteni. A kevesek által használt, kis funkcionalitású, nem túl megbízható gyártójú szolgáltatók shortkódjait kis valószínűséggel fogjuk leprogramozni a tanfolyamkezelő rendszerünkhöz, ezért ilyenek használata esetén inkább keress megbízhatóbb, többek által használt megoldást vagy kérdezd meg ügyfélszolgálatunkat.

A tanfolyamkezelő rendszerben használható shortkódok:

GETRESPONSE SHORTKÓD:
[sensei-getresponse u="" webforms_id=""]

A Getresponse űrlapjait illesztheted be ezzel a shortkóddal.

A lépések a következők:

 1. A Getresponse-tól kapsz az űrlap létrehozása után egy űrlap beillesztési kódot, amely nagyjából így néz ki:
  <script type="text/javascript" src="https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=Shd9B&webforms_id=11095804"></script>
 2. Ebből a kódból másold ki a ?u= utáni részt az & jel előttig. (A & jel már nem kell. Vagyis a példa esetében ez a kivastagított Shd9B.) Ezt a karaktersort írd be a getresponse shortkódban az u=”” részbe az idézőjelek közé. Az idézőjelek is maradjanak meg!
 3. A Getresponse-tól kapott kódból másold még ki a &webforms_id= utáni részt az idézőjel előttig. (A példa esetében ez a kivastagított 11095804.)  Ezt a karaktersort írd be a Getresponse shortkódban a webforms_id=”” részbe az idézőjelek közé. Az idézőjelek itt is maradjanak meg!
 4. A Getresponse shortkódod tehát nagyjából így fog kinézni:
  [sensei-getresponse u="Shd9B" webforms_id="11095804"]

YOUTUBE SHORTKÓD:
[pwp-youtube id="" width="" height=""]

Ez a shortkód arra való, hogy a YouTube videókat be lehessen illeszteni Szöveg Widgetekbe.

Ha egy Youtube videót bejegyzésbe vagy oldal tartalmába szeretnél beilleszteni, akkor ne használd ezt a shortkódot, hanem inkább a WordPress saját beillesztési megoldását, azaz a YouTube videó url-jét tedd egy külön sorba. Ez egyszerűen megjeleníti az adott videót.

Paraméterei:

id – A YouTube videó azonosítója, ami a normál url-ben megtalálható a v= paraméter után vagy a rövidített url-ben a legvégén.

width – Opcionális. A YouTube videó szélessége pixelben.

height – Opcionális. A YouTube videó magassága pixelben.

A YouTube shortkódod nagyjából így fog kinézni:
[pwp-youtube id="mdhIisMVPcU" width="640" height="480"]

Ha egyéb beágyazási lehetőségeket is szeretnél használni (például Kezdés időpontja, Javasolt videók megjelenítése/eltüntetése, Lejátszásvezérlők megjelenítése/eltüntetése, stb), azt így teheted meg:

 1. A YouTube felületén az adott videónál nyomj a “Megosztás“, majd a “Beágyazás” gombokra.
 2. A felbukkanó ablakban állítsd be a használni kívánt opciókat (pl: Kezdés időpontja, Javasolt videók megjelenítése/eltüntetése, Lejátszásvezérlők megjelenítése/eltüntetése, stb),
 3. Az így kapott kódból másold ki az embed/ utáni részt a ></iframe> előtti részig. Ezt másold be a YouTube shortkód id=”” részébe az idézőjelek közé.

VIMEO SHORTKÓD:
[pwp-vimeo id="" width="" height=""]

Ez a shortkód arra való, hogy egy Vimeo-n található videót be lehessen illeszteni Szöveg Widgetekbe.

Ha egy Vimeo videót bejegyzésbe vagy oldal tartalmába szeretnél beilleszteni, akkor ne használd ezt a shortkódot, hanem inkább a WordPress saját beillesztési megoldását, azaz a Vimeo videó url-jét tedd egy külön sorba. Ez egyszerűen megjeleníti az adott videót.

Paraméterei:

id – A Vimeo videó azonosítója, ami a normál url-ben megtalálható a v= paraméter után vagy a rövidített url-ben a legvégén.

width – Opcionális. A Vimeo videó szélessége pixelben.

height – Opcionális. A Vimeo videó magassága pixelben.

A Vimeo shortkódod nagyjából így fog kinézni:
[pwp-vimeo id="240350164" width="640" height="480"]