Privát üzenetek küldése

A tanulók bármely oktatónak (= a tanfolyam szerzőjének) tudnak privát üzenetet küldeni, akinek a tanfolyamán résztvesznek. Ezenkívül bármilyen regisztrált felhasználó (például vásárló) tetszőleges oktatónak is tud üzenetet küldeni, még ha nem is vesz részt a tanfolyamán (ha esetleg kérdezni szeretne valamit).

Privát üzenet küldése

Ha egy tanuló megtekint egy tanfolyamot vagy leckét, látni fog egy „Üzenj a tanfolyam oktatójának” vagy „Üzenj a lecke oktatójának” gombot.

Privát üzenet küldése tanárnak - Sensei

Ha a tanuló rákattint erre a gombra, akkor közvetlenül küldhet privát üzenetet a tanfolyam oktatójának.

Privát üzenet küldés ablak - Sensei

Az üzenet elküldése után egy értesítés jelenik meg az oldalon ennek megtörténtéről.

A tanfolyam oktatója is kap egy e-mail értesítést, hogy egy tanuló privát üzenetet küldött neki. Ezt az email értesítőt be-, illetve kikapcsolhatod a Sensei » Beállítások » Email értesítések menüpontban.

Üzenetek megtekintése

Oktatóként a privát üzenetek megtekinthetők a Sensei » Üzenetek menüpontban.

Kattints bármely üzenet címére, hogy megnézhesd az üzenetet, azt hogy melyik tanuló küldte és hogy melyik tanfolyammal kapcsolatos:

Üzenet információ ablak - Sensei

Válasz az üzenetekre

Ahhoz, hogy egy tanuló privát üzenetére válaszolni tudj, kattints az üzenet címére, majd a Hozzászólás hozzáadása gombra. Ide írhatod meg a válaszodat.
(Ha ez az ablak esetleg nem látszódik, akkor kattints a jobb felső sarokban lévő „Mit lássunk?” lenyíló fülre és pipáld ki a „Hozzászólások” részt. Egyből meg is jelenik az ablak.)

A tanuló egy e-mail értesítőt fog kapni benne a válaszoddal, valamint egy linket, melyre kattintva megtekintheti a válaszodat az oldaladon.

A tanulók rákattinthatnak az Üzeneteim gombra is a Tanfolyamaim menüpont alatt, hogy megtekinthessék üzeneteiket.

Létrehozhatsz egy Üzeneteim linket az oldalad menüi között a Megjelenés » Menü menüpontban, így a tanulók egy másik módon is elérhetik az üzeneteiket.

Ezek az üzenet privát üzenetek, így senki más nem láthatja őket csak a küldő és az adott oldal adminja.

Privát üzenetek kikapcsolása

A privát üzenetek alapbeállításként be vannak kapcsolva. Ezek kikapcsolásához, menj a Sensei » Beállítások menüpontra, és válaszd ki a „Privát üzenet kikapcsolása tanulók és oktatók között” opciót.

Ez megakadályozza, hogy az üzenet küldése a tanárnak gomb megjelenjen a tanfolyamoknál, továbbá eltávolítja az Üzenetek menüpontot a vezérlőpultról.