Most elsősorban a videókon kívüli egyéb média fájlok feltöltéséről lesz szó. (Videók feltöltésével kapcsolatban itt találsz cikket.)

Média feltöltésének 2 módja is van:

  1. Média hozzáadása gombbal feltöltöd a fájlt (vagy kiválasztod a már feltöltöttek közül a Médiatár fülön), majd a Bejegyzésbe illesztés gombbal kerül bele az adott oldalba.
    (Ha esetleg nem alakul át az URL egyből linkké (vagyis aláhúzott kék szöveggé), akkor jelöld ki és kattints a hivatkozás beillesztése gombra:

    Majd pedig az Alkalmaz gombra (kék balra mutató nyíl).
  2. A Bővítményeken belül találod a “Sensei Media Attachments” kiegészítőt. Ha ezt bekapcsolod, akkor mind az egyes tanfolyamok főoldalán, mind pedig a Leckék oldalain találsz majd egy plusz ablakot a szerkesztésüknél (Lecke Média). Ide tudsz feltölteni médiákat, amelyek a lecke végén jelennek meg egymás alatt felsorolva.

Bármelyik megoldást választod is, ha valamelyik tanuló ezekre a linkekre kattint, akkor a böngésző alapértelmezetten megnyit egy külön lapot, ahol megnyitja az adott fájlt (pl lejátsza a hanganyagot, megjeleníti a PDF-et, stb).

Fontos! Ha jobb gombot nyomnak a linkre a Tanulók, akkor a listában ott lesz a Fájl letöltése lehetőség és letölthetik az adott fájlt. Vagyis ezek a fájlban lévő tananyagok NEM VÉDETTEK a megosztástól.