Ezzel a lehetőséggel bizonyos blokkokat „kötelezőként” jelölhetsz meg, vagyis a Tanulónak foglalkoznia kell az adott elemmel ahhoz, hogy az adott leckét befejezhesse és a következőre léphessen.

Emiatt ez a Kötelező lehetőség CSAK lecke tartalom esetén használható.

A kötelező tartalmak ideálisak a bizonyítványt/tanúsítványt adó tanfolyamoknál, az alkalmazottak képzéseinél, és bárhol, ahol biztos szeretnél lenni benne, hogy a tanulóid nem csak átfutottak egy-egy leckén.

Kötelezőként beállítható blokkok

A következő blokkokat lehet „kötelezőként” megjelölni a leckékben:

Hogyan működik?

A lecke szerkesztésekor add hozzá és állítsd be a fenti blokkok közül azt, amelyet kötelezővé szeretnél tenni.

Ezután kattints a * gombra a blokk eszköztárában:

Kötelező blokk - Sensei

Egy kis szürke kör jelenik meg a kötelező blokk bal oldalán, amely jelzi a Tanuló számára, hogy ez az elem kötelező. Amint a Tanuló elvégezte a blokkal az interakciót, egy pipa jelenik meg a körben, mely tudatja a Tanulóval, hogy teljesítette ezt a követelményt.

Videóba ágyazott kötelező (tudást visszakérdező) elemek

Ezt jó, ha tudod, mivel érdemes használni ezt a funkciót a tanulóidnál, ha vannak videóid.

Az Interaktív videó blokk töréspontjaiba is helyezhetők el kötelező blokkok. Így egy olyan videót kapsz, amelynek megtekintését csak akkor folytathatja a Tanulód, ha az adott videó töréspontjában szereplő kötelező elemet végrehajtotta.

Például létrehozhatsz olyan videót, amely a videó egyes részeinél (töréspontoknál) visszakérdez az addig látottakra. A Tanulók CSAK AKKOR folytathatják a videó megtekintését, ha ott végrehajtják az adott műveletet (pl. válaszolnak egy kérdésre).