Előfordulhat, hogy új e-mail címet szeretnénk beállítani a tanfolyamkezelő rendszerünkhöz. Ekkor az alábbi beállításokat kell elvégezni:

Adminisztrációs e-mail átállítása

Az adminisztrációs e-mail címre megy ki (ez a feladója) szinte minden fontos rendszerüzenetnek. Ez úgymond a legfontosabb e-mail cím.

Ezt a Beállítások » Általános » Adminisztrációs e-mail cím résznél lehet átállítani. Ezt követően egy megerősítő e-mailt küld a rendszer az új e-mail címre, amiben rá kell kattintani a megerősítő linkre.

Fontos, hogy ezzel az e-mail címmel rendelkezzen az egyik adminisztrátor felhasználó (egy meglévő vagy egy új). Ha nincs így, akkor erre egy figyelmeztető üzenet hívja fel a figyelmet:

Ezt 2 módon lehet megoldani:

  1. felveszünk egy új felhasználót, akinek az újonnan beállított e-mail címet adjuk vagy
  2. módosítjuk az egyik létező Adminisztrátori felhasználó e-mail címét az újonnan beállítottra.

Vásárlással kapcsolatos email-ek

A megrendeléssel, vásárlással kapcsolatos e-mail-ek a vásárlónak és az adminisztrátornak lesznek kiküldve. Ezeket a WooCommerce » Beállítások » E-mail-ek résznél lehet beállítani.

Az itt található listában (pl Új rendelés, Visszamondott rendelés) kell ellenőrizni, hogy átíródott-e az email cím az újonnan beállítottra. Itt ugyanis (ha belekattintunk egy e-mail értesítésbe, láthatjuk), hogy ha üresen van hagyva az email cím, akkor az adminisztrációs emailt használja. De akár beállíthatunk helyette egy másik e-mail címet is.

Ugyanitt, ha kicsit lejjebb gördítünk, akkor a lista alatt találunk egy E-mail küldő lehetőségek részt. Itt mindenképpen be kell állítani az új email címet.

Tanfolyamokkal kapcsolatos email-ek

A tanfolyamokkal kapcsolatos e-mail értesítések (pl egy tanuló elkezdett egy tanfolyamot, vagy befejezett, üzenetet küldött, stb.) feladóját itt lehet beállítani: Sensei LMS » Beállítások » E-mail értesítések.