A Tanuló mód egy új tanfolyam és lecke elrendezés, amely a figyelemelterelés nélküli tanulási élményt biztosít. Gyönyörű, személyre szabható, és a következő szintre emeli a tanfolyamokat.

Beállítás

Kétféleképpen engedélyezheted/tilthatod le a Tanuló módot a tanfolyamaidnál.

  1. Tanfolyamonként: A tanfolyam szerkesztőoldalán az oldalsávban egy új, „Tanuló mód” nevű panelt találsz. Ezt a „Tanuló mód engedélyezése” lehetőségre kattintva és a tanfolyam mentésével válthatod át.tanuló mód panel - sensei
  2. Oldalszinten: A Sensei LMS » Beállítások » Megjelenés résznél található a „Tanuló mód” oldalszintű beállítása. Itt az „Engedélyezés minden tanfolyamhoz” lehetőségre kattintva és a beállítások elmentésével válthatsz át. Ha minden tanfolyamra engedélyezed, akkor attól függetlenül engedélyezve lesz, hogy mit választottál egy-egy adott tanfolyamhoz. De ha törlöd később ezt a beállítást, akkor a tanfolyam egyedi beállításai alapján fog működni.

A beállítások módosítása után tanulóként meglátogathatod a tanfolyamodat, hogy lásd a hatást.

Testreszabás

Testreszabhatod a Tanuló mód színeit, hogy a Tanuló mód megjelenése illeszkedjen a weboldalad vagy márkád színeihez.

Ezt a beállítást eléred a fent leírt részben említett beállítások alatti linkekre kattintva (Színek testreszabása), vagy akár közvetlenül a Megjelenés » Testreszabás menüpontra lépve, és ott a „Tanuló mód (Sensei LMS)” részt választva. Ez utóbbi esetében a jobb oldali „élő” oldalon válaszd ki az egyik tanfolyamodat és azon belül az egyik leckédet, hogy valós időben tesztelhesd a változtatásokat.

Teljes weboldal szerkesztés

A teljes weboldal szerkesztési funkció a WordPress 5.9 részeként jelent meg. A Tanuló mód pedig támogatja ezt a funkciót, ami azt jelenti, hogy testreszabhatod a Tanuló mód sablonjait, hozzáadva/eltávolítva/áthelyezve annak blokkjait. Ezt ebben a menüpontban teheted meg:

Megjelenés » Szerkesztő

A Tanuló módhoz kapcsolódó sablonok a következők:

  • Lecke (Tanuló mód)
  • Kvíz (Tanuló mód)

Hozzászólások

Ha engedélyezni szeretnéd a hozzászólásokat a Tanuló módban, először hozzá kell adnod a „Post Comments Form” blokkot a lecke sablonhoz a fentebb említett teljes weboldal szerkesztőben.

A Megjelenés » Szerkesztő » Sablonok részben válaszd ki a Lecke (Tanuló mód) sablont.

Ezután illeszd be a „Post Comments Form” blokkot a leckeoldal kívánt helyére.