Saját magad döntheted el, hogy a tanfolyamok és a leckék milyen sorrendben jelenjenek meg.

Tanfolyam sorrend változtatása

A tanfolyamok sorrendjének megváltoztatásához menj a Tanfolyamok » Tanfolyamok rendezése menüpontra. Húzd át a tanfolyamokat a kívánt sorrendbe, majd kattints a Tanfolyam sorrend mentése gombra.

A tanfolyamaid sorrendjét a tanfolyam archívum oldalán úgy tudod legegyszerűbben beállítani, hogy a hátrébb sorolandó tanfolyamaidnak régebbi dátumot adsz, míg amelyik tanfolyamokat előbbre akarsz sorolni, azoknak újabb dátumot adsz. Mivel alapértelmezetten a “Legújabb elöl” a rendezés alapja, így a kívánt sorrendet könnyen be tudod állítani.

További tipp: az egyes tanfolyamok dátumát legegyszerűbben szerkeszteni az admin felületen a Tanfolyamok menüpontban a Tanfolyamok neve alatt megjelenő Gyorsszerkesztés művelettel tudod.

A Sensei-ben a tanfolyamok archívum oldala alapértelmezés szerint dátum szerinti sorrendben mutatja a tanfolyamokat (a legújabb elöl). Ezenkívül szűrőkkel megjeleníthetők az “Összes, Kiemeltek, Fizetős, Ingyenes” tanfolyamok, valamint választható az ABC sorrend szerinti rendezés. Ezen az oldalon nem állítható be egyedi sorrend a tanfolyamokhoz. Ha mégis egyedi sorrendet szeretnél, akkor ehhez előbb létre kell hoznod egy egyéni tanfolyamok oldalt a shortkóddal. Az orderby értékét “menu_order”-ként kell beállítanod: Így a tanfolyamok a Tanfolyamok » Tanfolyamok rendezése menüpontban beállított sorrendben fognak megjelenni ezen az oldalon.

Lecke sorrend megváltoztatása

A tanfolyamon belül a leckék sorrendjének megváltoztatásához menj a Leckék » Leckék rendezése menüpontra. Válaszd ki az adott tanfolyamot és kattints a “Kiválasztás” gombra.

Húzd át a leckéket a megfelelő sorrendbe, és kattints a “Lecke sorrend mentése” gombra.

Ha a tanfolyam modulokra van bontva, akkor a leckéket csak az adott modulon belül tudod átrendezni. Ha egy leckét másik modulba szeretnél áthelyezni, ehhez az adott leckét szerkesztened kell és ott egy másik modulba raknod előbb.

Ha a Leckék rendezése oldalon nem listázódik az összes tanfolyamhoz tartozó lecke, akkor előbb nyisd meg egyesével a tanfolyam összes leckéjét és mentsd el őket újra a Frissítés gombra kattintva.