Abban az esetben, ha az alapértelmezetten felkínált “.sensei.hu” végződésű aldomainünk helyett más, saját domaint szeretnél használni, ezt nálunk egyszerűen megteheted. 2 lehetőség adódik:

 1. Egy új aldomain-t igényelsz a már meglévő saját domain-edhez a domain regisztrátorodtól. Például: tanfolyamok.sajatdomain.hu. Ez a lehetőség általában a leggyorsabb és a legolcsóbb (többnyire ingyenes), de előfeltétele, hogy már legyen egy saját domain-ed.
 2. Egy új domain-t regisztrálsz egy domain regisztrátornál. Például sajatdomain-tanfolyamok.hu. A domain regisztráció általában 1 nap alatt megvan. Ennek viszont éves domain fenntartási díja van.
FONTOS! A saját domain használata esetén az előfizetésed időtartamára átvesszük tőled a domain-edhez tartozó DNS kezelését. Minderre többnyire a rendszerünk biztonsága miatt van szükség. Ez teljesen ingyenes szolgáltatásunk, díjat nem számítunk fel. És megnyugodhatsz, a domain-ed tulajdonjoga nem száll át ránk, az mindvégig a Te birtokodban marad. Csupán egy biztonságos szolgáltatáson (a Cloudflare-en) keresztül irányítjuk át a nálunk használni kívánt domain-edet, minden egyéb domain átirányítási beállítást meghagyunk úgy, ahogy volt.

Emiatt, ha bármilyen domain átirányítási beállítást szeretnél elvégezni a nálunk kezelt domain-eddel kapcsolatban, akkor azt nekünk kell jelezned, hiszen azt csak mi tudjuk beállítani. Például ha van egy másik aldomain-ed (blog.sajatdomain.hu) ezen a domain-eden, akkor annak átirányítását tőlünk kell kérned.

Továbbá az előfizetésed megszűnése esetén vissza kell venned a domain-ed DNS kezelését, hogy az továbbra is működjön. Ez többnyire a DNS (névszerverek) átírásával 1-2 perc alatt megoldható.

Lépések

Tegyük fel, hogy a valami.sensei.hu helyett a sajatdomain.hu domain-en szeretnéd használni a szolgáltatásunkat. A lépések a következők:

 1. Vedd fel velünk a kapcsolatot és írd meg, hogy melyik domain név alatt szeretnéd használni a szolgáltatásunkat.
 2. Megírjuk Neked, hogy az első lépés a domain-edhez tartozó összes DNS rekord elküldése számunkra, ami 2 módon tehető meg:
  • Manuálisan: A DNS rekordokat a domain regisztrátorod admin felületén találod meg. Minden regisztrátornak más és más az admin felülete. Keresd a saját domain-edet és általában a “DNS szerkesztése” menüpontot. Ilyen paramétereket kell látnod: “A”, “CNAME”, “MX”, stb. Innen a domain-edhez tartozó ÖSSZES DNS rekordot (az előbb említett A, CNAME, stb bejegyzéseket) el kell küldened nekünk email-ben. Mindezt szöveges/másolható változatban kérjük, (vagyis nem képernyőmentéssel) a hibák elkerülése végett.
  • E-mail küldése a domain regisztrátor cégnek: Ha a domain DNS kezelése nem elérhető a regisztrátor admin felületén vagy egyéb okból nehéz lenne a lekérése, akkor e-mail-t is küldhetsz a domain regisztrátorodnak. Többnyire elküldik a szükséges információkat, melyeket egyszerűen csak továbbíts nekünk.
 3. Ha elvégeztük a beállításokat, akkor megkérünk, hogy állítsd át a névszervereket. Ezt újra a domain regisztrátorod admin felületén találod. 2 névszervert kell átírnod az általunk megadott 2 névszerverre. Ha gondolod, ez esetben is megkérheted a regisztrátor cégedet, hogy végezze el az átírást.
 4. A DNS (névszerverek) átírása után pár órával már át is áll minden. Ezután már a Te saját domain-eden érhető el a tanfolyamkezelő rendszer (sajatdomain.hu/wp-admin), oda kell bejelentkezned (a felhasználóneved és a jelszavad nem fog változni).
 5. Ha már voltak Tanulóid, akkor érdemes nekik is írni egy hírlevelet, hogy hol érhetik el mostantól a tanfolyamaikat. Illetve ha volt már tartalmad és/vagy linkeket építettél, akkor ezekben is át kell írnod a linkeket erre az új domain-re.

Az új domain-re való átállás nagyjából 2-3 nap alatt meg is van.

FONTOS! A Sensei Plusz csomag előfizetőinek egyszeri díj ellenében, a Sensei Profi vagy magasabb csomagok esetén INGYENESEN kínálja a Szolgáltató az első ilyen alkalmat. A további és aktuális feltételeket a https://sensei.hu/aszf/ oldalon találod.