Bár a Vimeo lejátszója akár a régebbi rendszereken is működhet, kiemelten javasoljuk, hogy a rendszered naprakész legyen. Mind a böngészők (Chrome, Firefox, Safari, Opera, stb.), mind az operációs rendszerek (Windows, Apple MacOS, Linux, iOS, Android, stb.) folyamatosan teszik közzé a hibajavításaikat, a biztonsági frissítéseiket és a fejlesztéseiket, amivel a Vimeo is lépést tart. A legfrissebb böngészőverzió használata elősegíti, hogy ne tapasztalj furcsaságokat a Vimeo-s videók lejátszása közben.Az alábbiakban láthatod a minimális rendszer követelményeket a Vimeo-s videók lejátszásához.

Támogatott böngészők

A Vimeo-s videók lejátszását csak olyan böngészők támogatják, amelyek képesek H.264 videókat dekódolni egy HTML5-ös lejátszóban. Az egyre növekvő biztonsági rések miatt a Vimeo már nem támogatja a Flash szolgáltatást. Ha régebbi típusú böngészőt vagy rendszert használsz, akkor ahhoz, hogy a Vimeo-s videókat megtekinthesd, előbb frissítened kell ezeket a rendszereidet.

Itt található a támogatott böngészők/verziók listája:

  • Chrome 30+ (automatikus frissítéssel rendelkezik)
  • Firefox 27+ (automatikus frissítéssel) *
  • Safari 9+
  • Internet Explorer 11 **
  • Microsoft Edge

* A Firefox a H.264 videókat csak Windows 7 vagy későbbi operációs rendszerek esetén támogatja.

** Az Internet Explorer korábbi verziói (IE 10, 9, 8 stb.), amelyek nem támogatják a TLS 1.2 protokollt és a HTML5-öt, nem használhatók Vimeo-s videók lejátszására. 2016. január 12-től a Microsoft leállította az IE régebbi verzióinak frissítését. (A Microsoft hivatalos közleménye az IE támogatásáról itt található.)

Támogatott operációs rendszerek

A Vimeo lejátszó az operációs rendszerek széles körében működik, azonban csak olyan rendszereken garantált a teljes funkcionalitás, amely operációs rendszereket azok készítői még mindig támogatnak.

A Microsoft megszüntette a Windows XP és a Windows Vista támogatását. Így ezeken a rendszereken nem támogatott a Vimeo-s videók lejátszása.

A MacOS legrégebbi verziója, amelyet továbbra is támogat az Apple, az El Capitan (10.11.6. verzió), amelynek a támogatását várhatóan 2018 végére megszünteti. A MacOS régebbi verzióit (Yosemite, Mavericks stb.) már nem támogatja az Apple.

Támogatott Mobil/Tablet eszközök

  • iOS 9.3.5+ verzió
  • Android (Lollipop) 5.0+ verzió

Blackberry és Windows telefont használók: elképzelhető, hogy megtekinthetőek a Vimeo-s videók a HTML5-öt támogató eszközökön; azonban ezt a környezetet nem teszteli a Vimeo, így nem garantált a támogatást.

Internet csatlakozási követelmények

Legalább 1 Mbs vagy gyorsabb stabil segesség javasolt ahhoz, hogy megtekinthetőek legyenek a legalacsonyabb minőségű Vimeo-s videók (SD 360p). A sávszélesség ingadozás miatt azt javasoljuk, hogy legalább 5 Mbs vagy annál gyorsabb internetet használj a videók kiváló minőségben való megtekintéséhez. Az optimális teljesítmény érdekében az Ethernet kábelen keresztüli vezetékes kapcsolat a legjobb. Ha mégis WiFi-t használsz, győződj meg róla, hogy a router megfelelően van konfigurálva, és hogy a hálózat nincs megosztva más eszközökkel (ez ugyanis csökkenti a felhasználható sávszélességet).

Nem tudod, milyen internet sebességet kap a készüléked? Ennek leméréséhez látogasson el a speedtest.net webhelyre (mobilon vagy asztali számítógépen). Javasoljuk, hogy ezt a tesztet végezd el egymás után párszor, mivel a sávszélesség ingadozhat.