A regisztrált tanulók/felhasználók 2 módon üzenhetnek az oktatóknak:

  1. Privát üzenet
  2. Hozzászólás a leckéknél

Privát üzenetek

A regisztrált felhasználók bejelentkezve tetszőleges tanfolyam esetében (akár beiratkozott rá, akár nem) küldhetnek üzenetet a tanfolyam oktatójának. Ezenkívül leckéknél és kvízeknél tehetik még ezt meg, viszont csak azok, akik beiratkoztak az adott tanfolyamra. Mindhárom esetben az oldal tetején találnak egy “Üzenj az oktatónak” típusú gombot találnak, melyre kattintva egy szövegmezőben írhatják meg az üzenetüket:

Ez a lehetőség globális, tehát vagy be van kapcsolva, vagy ki van kapcsolva. Ezt a
Sensei LMS » Beállítások » Általános » Privát üzenetek kikapcsolása résznél tudod beállítani (alapértelmezetten nincs bepipálva):

Hozzászólás a leckéknél

Az adott lecke alján jelenik meg egy Hozzászólások rész, amin keresztül üzenetet küldhetnek a beregisztrált felhasználók az oktatónak. Mivel a lecke tartalmát is csak az adott tanfolyamra beiratkozott tanulók láthatják, ezért hozzászólni is csak ők tudnak. Ezeket a hozzászólásokat az összes tanuló láthatja, aki beiratkozott a tanfolyamra, vagyis ezek az üzenetek nyíltak, nem privát üzenetek.

Ez globálisan és leckénként is ki/bekapcsolható. Globálisan a Sensei LMS » Beállítások » Leckék » Hozzászólás engedélyezése a leckékhez résznél tudod beállítani (alapértelmezetten be van kapcsolva):

Ha csak 1-1 leckénél szeretnéd ki/bekapcsolni a hozzászólásokat, akkor azt a lecke saját szerkesztőfelületén teheted meg a Beszélgetés opciónál:

Hozzászólás beállítása tömegesen

Ha több leckénél egyszerre, tömegesen szeretnéd állítani ezt az opciót, akkor érdemes a Leckék menüpontban az összes kapcsolódó leckét kiválasztva tömegesen szerkeszteni őket.

Ehhez érdemes előtte rászűrni az adott tanfolyamra, hogy csak annak a leckéi látszódjanak:

Ezután be kell pipálni a módosítandó leckéket, majd a Csoportműveleteknél a Szerkesztést kell választani, ezután az Alkalmazás gombra kattintani. A lenyíló részen átállítható a Hozzászólások beállítás: