Tanfolyamkezelő rendszerünkben a Tanulóknak, vásárlóknak lehetőségük van online fizetési módok közül választani.

Alapértelmezetten elérhető online fizetési szolgáltatók:

 1. Paylike (a vásárlók közvetlenül a bankkártyájukkal fizethetnek online. Nem kell máshol regisztrálniuk.)
 2. PayPal (egyelőre csak PayPal fiók létrehozásával fizethetnek a vásárlók)
 3. Barion (akár Barion fiók létrehozása nélkül is fizethetnek a vásárlók)

Ezenkívül eldöntheted, hogy Tanulóidnak felkínálsz-e egyéb online fizetési szolgáltatók (a népszerűek vastagítva vannak):

 • SimplePay
 • CIB
 • Barion (támogatással)
 • K&H
 • Unicredit
 • stb.

Ezek bekötése minden esetben egyénileg történik, az adott konkrét domain-re. A szolgáltatást nyújtó pénzintézettel is szükséges szerződést kötni. Az összekötést biztosító bővítményt a Transgate Network Kft biztosítja, melynek árából ügyfeleink 25%-os kedvezményben részesülnek.

Paylike

A Paylike egy könnyen indítható, megbízható, online bankkártyás fizetést lehetővé tevő fizetési szolgáltató. Előfizetéseket is kezelhetünk vele. A tranzakciós díjai is alacsonyak. További előnye, hogy a vásárlónak nem kell fiókot regisztrálnia (PayPal-nál például kell).

A használatához előbb regisztrálnod kell a Paylike-nál (https://paylike.hu/). Egyből aktiválják is a fiókodat és 1-2 céges papír beküldését kérik elektronikus formában. Rövid időn belül (akár 1-2 napon belül) el is fogadják és már fogadhatod is a bankkártyás fizetéseket. Ezenkívül még el kell végezned a beállításokat, melyekről itt olvashatsz.

PayPal

Viszonylag könnyen bevezethető/indítható szolgáltató. A tranzakciós díjak viszonylag magasak.

Céges (Business) PayPal fiók szükséges a bekötéséhez. Ide gyűlnek a bankkártyás fizetések, innen utalható át az egyenleg a saját bankszámlára (ingyen).

Egyelőre Magyarországon a vásárlók még csak PayPal fiók regisztrációjával (vagy meglétével) használhatják, közvetlen bankkártyás fizetésre még nem használható.

A PayPal (egyelőre) nem ellenőrzi az oldal jogszabályi meglétét (ÁSZF, Adatkezelési Tájékoztató). Ezzel csak azt szeretnénk mondani, hogy az oldal kialakításának időszakában is be lehet kötni. Mindenképp legyen jogilag is szabályos az oldalad!

Barion

Magyarországon eléggé ismert, elfogadott, megbízható online fizetési mód. A díjai viszonylag alacsonyak.

A bekötésével kapcsolatban általában az a tapasztalat, hogy hosszadalmas, nem sokat segít a support. Akár el is utasíthatják a bekötést. Mindenképp szinte kész oldal esetében érdemes a bekötést elkezdeni, mivel a Barion előírja az ÁSZF és az Adatkezelési Tájékoztató meglétét, valamint egy próbavásárlást is végrehajt.

A vásárlóknak nem kötelező az online fizetéshez regisztrálniuk magukat a Barion-ba, de akár ezt is megtehetik (Barion tárca).

Egy egyszerűbb, ingyenesen használható bővítmény érhető el alapértelmezetten a Sensei oldaladon. Ehhez viszonylag kevesebb a fejlesztői támogatás, illetve előfizetéseket nem kezel. (Ha Neked nagyobb támogatásra és előfizetésekre van szükséged, akkor válaszd a Transgate Barion bővítményét, melynek leírását lejjebb találod.)

További online fizetési szolgáltatók bekötésének folyamata
SimplePay, CIB, Barion (támogatással), K&H, Unicredit

Tesztidőszak

 1. Kérj ingyenes tesztidőszakot ezen az űrlapon: http://bankkartyas-fizetes.hu/index.php?page=teszteles
  FONTOS: a Megjegyzés rovatba írd bele, hogy “sensei.hu, 25% kedvezmény” 
  1. Igénylő: Weboldal tulajdonos (végfelhasználó)
  2. Cégnév: saját céged neve
  3. Vezetéknév és Keresztnév, Email, Mobil telefon értelemszerűen.
  4. Webáruház típusa: WordPress WooCommerce. (A Sensei Tagsági csomagot előfizetők válasszák a WordPress WooCommerce Subscription-t.)
  5. Fizetési szolgáltató: A SIMPLE-t, CIB-et és BARION-t érdemes választani, ha nem tudsz dönteni. Magyarországon ezek a legnépszerűbb fizetési szolgáltatók. (Ha több szolgáltatót szeretnél bekötni, akkor ezeket minden esetben külön-külön űrlapon keresztül igényeld!)
  6. A weboldal címe: pontosan írd be a tanfolyamkezelőnél használt weboldalad címét. Ha még az aldomain-est (.sensei.hu-t) használod, akkor azt. Ha már átirányíttattad az oldaladat a saját weboldaladra és már azon fut az oldalad, akkor azt add meg. Ha tervezed az átirányítást, akkor előbb várd meg, hogy az befejeződjön és csak utána igényelj fizetési szolgáltatót, mivel azt minden esetben egy adott domain-hez csatolják.
  7. Megjegyzés: írd be, hogy “sensei.hu, 25% kedvezmény
 2. Jelezd felénk, hogy egyéb online fizetési szolgáltatást szeretnél bevezetni az oldaladon. Add meg, hogy pontosan melyike(ke)t választottad. A választásodtól függően bekapcsoljuk a szükséges bővítményt.
 3. A Transgate-től kapsz egy e-mail-t. Az abban található Teszt licensz kódot másold be a WooCommerce beállításainál lévő mezőbe (WooCommerce » Beállítások » Fizetési módok » SimplePay (vagy más) bankkártyás fizetés sor végén a Beállítás gomb » Licensz kód):
  SimplePay Felhasználói licensz kód - Sensei
 4. Vedd fel a kapcsolatot az adott fizetési szolgáltatóval.
  1. A weboldalukon található űrlapon keresztül igényeld a bankkártya elfogadási szolgáltatást:
   SimplePay
   CIB Bank
   Barion
   FONTOS: mindenképp írd bele a közleménybe/megjegyzésbe, hogy a Transgate által biztosított plugin-t (bővítményt) fogod használni.
  2. A fizetési szolgáltató felveszi veled a kapcsolatot és elküldi a szerződéskötés feltételeit. Ezek minden esetben egyediek, erre nekünk ráhatásunk nincs. Többnyire Csatlakozási díjat is kérnek, de elképzelhető, hogy ezt elengedik. Mindenesetre mindig írd meg nekik, hogy a Transgate plugin-jét fogod használni és hogy a Sensei tanfolyamkezelő rendszerben.
  3. Szerződéskötés után kapsz egy Sandbox hozzáférést. Az itt található Kereskedői azonosítót (MERCHANT) és Titkos kódot (SECRET_KEY) állítsd be a WooCommerce beállításainál (WooCommerce » Beállítások » Fizetési módok » SimplePay (vagy más) bankkártyás fizetés sor végén a Beállítás gomb » Kereskedői azonosító (HUF) és Titkos kód (HUF)):
   Kereskedői azonosító és Titkos kód - SimplePay - Sensei
  4. Add meg a SimplePay kereskedői felületén az IPN (visszahívási) URL-t a Partner / Fiókkezelő / Technikai adatok oldalon az IPN URL mezőbe. A megadandó URL-t a WooCommerce beállításaiban találod meg (WooCommerce » Beállítások » Fizetési módok » SimplePay bankkártyás fizetés sor végén a Beállítás gomb » SimplePay IPN beállítások):
   SimplePay IPN URL - Sensei
  5. Engedélyezd a fizetési módot a WooCommerce Fizetési módok fülén:
   WooCommerce SimplePay fizetési mód - Sensei
  6. Teszteld a fizetési módot egy, vagy több termék egyidejű megrendelésével, termék kedvezményekkel, fix, vagy százalékos végösszeg kedvezményekkel, kuponokkal, szállítási díjakkal, stb. Minden teszt után ellenőrizd a fizetés eredményét megjelenítő képernyő tartalmát, valamint a WooCommerce » Rendelések oldalon az adott rendeléshez tartozó adatokat.
   Az egyes fizetési szolgáltatók egyedi teszt eseményeket írhatnak elő, de általánosságban elfogadott, hogy legalább a sikeres, sikertelen és a megszakított fizetések folyamatát célszerű ellenőrizni.
  7. Jelezd a fizetési szolgáltatónak (SimplePay-nek), hogy teszteljék, és ha minden rendben, akkor az élesíthetik a szolgáltatást.

Élesítés

 1. Vásárold meg a plugin-t (bővítményt) a Transgate-től. (Előfizetőink 25%-os kedvezményt kapnak ennek árából.)
 2. A Transgate elküldi e-mail-ben a Végleges licensz kódot, amit másolj be a WooCommerce beállításaiban a teszt licensz kód helyére.
 3. Kapcsold ki a teszt működést (WooCommerce » Beállítások » Fizetési módok » SimplePay (vagy más) bankkártyás fizetés sor végén a Beállítás gomb » teszt környezet):
  Teszt környezet kikapcsolása - Sensei
 4. Teszteld az éles működést. Hozz létre egy kisértékű (akár 5-10 Ft-os) terméket és menj végig a vásárlás folyamán a saját (célszerűen a magán) bankkártyád adataival. A teszt után ellenőrizd a fizetés eredményét megjelenítő képernyő tartalmát, a WooCommerce » Rendelések oldalon az adott rendeléshez tartozó adatokat, valamint hogy tényleg levonták-e a rendelésed összegét a bankkártyádhoz kapcsolódó bankszámládról.

Mi a különbség az alapértelmezetten bekötött Barion és a Transgate által kínált Barion fizetési mód között?

Alap Barion bővítmény:

 1. Ingyenes
 2. Nincs támogatás hozzá, vagy az hosszadalmas.
 3. Előfizetéseket (WooCommerce Subscriptions) NEM kezel. Nem állítható be ismétlődő fizetés.

Transgate által kínált Barion bővítmény:

 1. Fizetős (egyszeri díj)
 2. Teljes termék támogatás jár hozzá.
 3. Kezeli az előfizetéseket is (WooCommerce Subscriptions). Beállítható ismétlődő fizetés.

Azt javasoljuk, hogy ha a Tanulóid/Vásárlóid gyakran vásárolnak Barion-nal és neked fontos ennek az online fizetési módnak a folyamatos, hibamentes működése, illetve ha vannak előfizetéseid (WooCommerce Subsriptions) is, akkor válaszd a Transgate általi fizetős bővítményt.