Előfordulhat, hogy ha posztolod az egyik oldaladat, cikkedet, bejegyzésedet a Facebook-on (vagy Twitteren), akkor nem a megfelelő képet tölti be a Facebook. Ennek oka általában az, hogy nincs beállítva kiemelt kép a bejegyzésedhez és a Facebook megpróbálja kitalálni, hogy az adott tartalomban mi lehet a megfelelő kép.

Ahhoz, hogy Te határozhasd meg, melyik képet illessze be a Facebook a posztodhoz a Yoast SEO bővítményre lesz szükséged. Ha nincs még telepítve az oldaladon, akkor a Bővítmények menüpontban ezt megteheted. Ezután az admin felületed baloldali menüsávjában alul megjelenik egy SEO menüpont, ahol egy csomó beállítást találsz. Valamint az összes bejegyzésed szerkesztőfelületén is megjelennek a Yoast beállításai.

Bejegyzések egyedi beállítása

Egy-egy bejegyzésed beállításához lépj annak szerkesztőfelületére, majd a Yoast SEO ikon » Facebook preview résznél állíthatod be az alábbiakat:

  • Facebook image: itt tudod megadni, hogy milyen képet jelenítsen meg a Facebook posztolásnál.
  • Facebook title: itt adhatod meg a posztod címét.
  • Facebook description: itt adhatod meg a posztod leírását.

Egyébként ugyanitt (Yoast ikon) van a Google előnézet (Google keresési találat megjelenése) és a Twitter előnézet (Twitter posztoláshoz) is, melyeknél hasonló beállításokat találhatsz.

Globális beállítás

Globálisan is beállíthatsz egy képet a megosztásokhoz, amit akkor fog használni a Facebook, ha az adott oldaladhoz/cikkedhez nem talál képet. Ekkor ezt fogja megjeleníteni. Ezt az SEO » Közösségi beállítások » Facebook » Alapértelmezett beállítások » Kép URL résznél állíthatod be: