A termék vásárláskor letölthető fájlokat alapértelmezetten csak az tudja letölteni bejelentkezve, aki megvette a terméket/tanfolyamot a Fiókom » Letöltések menüpont alól:

Ha bárki megszerzi a linket és megpróbálja letölteni a fájlt, akkor az alábbi 403-as hibaoldalt kapja értesítésként:

Ha egy termékhez a letölthető fájlokat a termék szerkesztési oldalán keresztül töltöd fel, akkor azoknak a WooCommerce olyan linket ad (/woocommerce_uploads/), ami alapértelmezetten védve van, vagyis ha azt bárki megszerzi, nem tudja letölteni, csak az, aki megvette a terméket és belép az oldalra.

Ha nem így szeretnéd, akkor erre 2 megoldás létezik:

  1. Ha előbb a Médiatárban töltöd fel a fájlt és ezek után állítod be a fájl linkjét a termék szerkesztő oldalán, akkor a fájl URL-je nem fogja tartalmazni a /woocommerce_uploads/ részt, így letölthetővé válik bárki számára a link birtokában.
  2. A WooCommerce » Beállítások » Termékek » Letölthető termékek résznél kikapcsolhatod ezt a védelmet. A „Letöltések kikényszerítése” bekapcsolja a védelmet, a „Redirect only (Insecure)” kikapcsolja ezt a védelmet és letölthetővé teszi a fájlt bárhonnan. Azonban ez a beállítás az összes termékvásárláskori fájl letöltésénél kikapcsolja ezt a védelmet, ezért nem ajánljuk ezt a beállítást.