Ha egy képet szeretnél beilleszteni az oldalsávba, a következőket kell tenned:

  1. Lépj a Megjelenés » Widgetek menüpontba.
  2. Illessz be egy Szöveg widget-et az Oldalsávba. Ezt megteheted húzással, vagy a Szöveg gombra nyomva kiválaszthatod az Oldalsáv pozíciót, majd a “Widget hozzáadása” gombbal mentheted.
  3. Ha akarsz, megadhatsz “Cím”-et a widget-nek. Ez fog megjelenni a kép fölött. Pl: AKTUÁLIS AKCIÓNK
  4. A Tartalom részbe helyezd el a következő kódrészletet:
<a href="ide jön a kattintási link URL-je"><img src="ide jön a képfájl URL-je" /></a>

Példa:
<a href="http://sajathonlap.hu/kapcsolat"><img src="http://sajathonlap.hu/wp-content/uploads/sites/8/2017/10/Kep-Cegunkrol.jpg" /" /></a>

A “href=” után az idézőjelek közé írd be azt az URL-t, ahová akarod irányítani az érdeklődőket, ha rákattintanak a képre.

Az “img src=” utáni idézőjelek közé a megjelenítendő képfájl URL-jét írd be, amit a Médiatárban a képre kattintva találsz a jobb oldalon a “Fájl URL:” után. Belekattintasz a szürke mezőbe, majd kimásolod az egészet (pl: CTRL + A, azután pedig CTRL + C).

Ha ez az egész túl bonyolult neked, akkor akár úgy is csinálhatod, hogy egy tetszőleges oldal vagy bejegyzés szerkesztésénél beillesztesz egy képet (Média hozzáadása gomb). Ezután a képet szerkesztve a Hivatkozás-nál az “Egyedi URL”-t kiválasztod és megadod a kattintás utáni URL-t. Ezután átváltod a tartalom szerkesztőablak nézetét HTML-re és ott találod a fent leírt kódot. “<a href=”-vel kezdődik és “</a>”-val fejeződik be. Ezt kell beillesztened az oldalsávban egy Szöveg widget tartalmához.
Bármilyen URL esetén teljesen kihagyhatod a saját domain-edet (pl: http://sajatdomain.hu), ha a saját honlapod egyik oldalára, aloldalára akarsz átirányítani. Ilyenkor a rendszer tudja, hogy a saját honlapod egyik aloldalát írtad be. Csak arra figyelj, hogy / jellel kezdődjön az URL (pl: /galeria vagy /kapcsolat).

Ha egy másik honlapodra (domain-edre) akarod átirányítani az érdeklődőket, akkor természetesen meg kell adni annak a teljes URL-jét (pl: http://egymasikhonlap.hu/kapcsolat).