Valós igény, hogy egy, akár drágább tanfolyamnál, a vásárlóinknak részletfizetést (előleget) biztosítsunk.

Ez jelenleg úgy oldható meg a tanfolyamkezelő rendszerben, hogy az adott tanfolyamhoz 2 (vagy több) terméket csatolunk, melyek közül az egyik a teljes ár, a másik az első előleg ára. Így a vevő eldöntheti, hogy kifizeti-e a teljes árat, vagy a tanfolyamot részletekben fizeti ki és most befizeti az első részletet.

Arra jelenleg nincs mód, hogy az 1. részlet (előleg) fizetése után a tanfolyam fennmaradó további részletét is automatikusan vonja le a tanfolyamkezelő rendszer, így ezeket már manuálisan kell intéznünk (számla kiállítása a további részletekről, befizetések kérése és ellenőrzése, adminisztráció, stb).

Előleg fizetési lehetőség beállítása:

 1. Az adott fizetős tanfolyamhoz már van 1 termék kötve (=teljes ár). Ehhez hozzunk létre egy, a tanfolyammal azonos nevű újabb terméket (=előleg ára). Ezt a legegyszerűbben duplikálással tudjuk megvalósítani a Termékek menüpontban lévő listában, ha a termék neve fölé visszük az egeret:
  Termék duplikálása - Sensei
 2. Adjuk meg az új termék nevét. Javasoljuk a tanfolyammal azonos nevet választani, hogy egyértelmű legyen, mihez tartozik. Érdemes zárójelben megjegyezni, hogy ez a tanfolyam ELŐLEGE lesz, nem a teljes ár. Például:
  Photoshop tanfolyam (ELŐLEG)
 3. Adjuk meg az előleg árát:
  Előleg termék - Sensei
 4. Kössük össze a terméket a tanfolyammal. Ezt akár itt a Termék szerkesztőoldalán is megtehetjük a Termék adatok panel Tanfolyamok részénél:
  Termék összekötése a tanfolyammal a Termék oldalán - Sensei
 5. A tanfolyam-termék összekötését az előző pont helyett akár a Tanfolyam szerkesztőoldalán is megtehetjük a jobb oldalsávban a Tanfolyam beállítások » Árazás résznél:
  Több termék - több ár beállítása 1 tanfolyamhoz - Sensei
 6. Már a szerkesztőfelületen is látszik, hogy több termék csatolásakor több ár jelenik meg. Ezek közül a vevő választhat, hogy melyik áron, milyen feltételekkel vásárolja meg az adott tanfolyamot. A Vásárlás gombon szereplő ár a választott dobozra kattintás függvényében változik. A honlapon ez így látszódik:
  Több áron való megvásárolható tanfolyam - Sensei
 7. A fennmaradó további részlet(ek)et ezek után manuálisan kell kiállítani és bekérni a vásárlótól. (Ezt jelenleg a tanfolyamkezelő rendszer nem tudja kezelni.)