A tanfolyamok és leckék szerkesztésénél az egyes blokkoknál és blokkcsoportoknál megjelenik a Blokk Láthatóság beállítás, mellyel elrejtheted vagy megjelenítheted azokat bizonyos feltételek esetén. Ezt „feltételes tartalomnak” is nevezhetjük.

Íme néhány példa a tartalmak elrejtésére vagy megjelenítésére:

 • Speciális ajánlatokat jeleníthetsz meg azoknak a Tanulóidnak, akik elvégezték a tanfolyamot.
 • További információkat oszthatsz meg azokkal a Tanulóiddal, akik befejezték a leckét.
 • Ha betekintést engedsz bárki számára megtekinthető, Előnézettel rendelkező leckékbe, akkor ezekben elhelyezhetsz olyan tartalmi részeket, amelyek viszont csak a beiratkozott tanulóknak jelennek meg. Így a külsősök is belepillanthatnak a lecke anyagába, azonban a fontosabb tananyag részleteket csak a tanulóid látják majd.

Ki láthatja a blokkot?

A leckék és tanfolyamok oldalán egy blokk beillesztése után a jobb oldali oldalsávban megjelenik a Blokk Láthatóság rész, ahol beállíthatod, hogy kik láthassák az adott blokkot:

Láthatóság - Ki láthatja a blokkot - Sensei

Opciók:

 • Mindenki: bárki, az oldal látogatói, akár regisztrálva van, akár nem.
 • Elrejtés mindenkinek: senki sem láthatja, csak Te szerkesztéskor. Megjegyzésekként használható.
 • Beiratkozott Tanulók: az adott tanfolyamra beiratkozott/bejelentkezett tanulók láthatják csak.
 • Nem beiratkozott felhasználók: az adott tanfolyamra nem beiratkozott, esetleg kiiratkozott, lejárt hozzáférésű vagy hozzáféréssel egyáltalán nem rendelkezők láthatják. A jellegéből adódóan ezt csak a tanfolyam oldalára érdemes kitenni, mivel a leckék tartalmát amúgy is csak beiratkozott tanulók láthatják.
 • Befejezett tanfolyam: az adott tanfolyamot teljesen befejező tanulók láthatják. Vagyis akik a tanfolyam összes leckéjét elvégezték.
 • Nem-befejezett tanfolyam: az adott tanfolyam leckéit nem teljesen befejező tanulók láthatják. Vagyis akik elkezdték a tanfolyamot, de még vagy egyetlen leckét sem fejeztek be, vagy nem az összeset.
 • Csak kijelentkezett felhasználók: csak olyanok láthatják, akik nincsenek bejelentkezve az oldalra. Vagy mert egyáltalán nem regisztráltak, vagy regisztráltak, csak kijelentkeztek.

Csoportok szerinti láthatóság

Ha létrehoztál csoportokat, akkor megadhatod, hogy az adott blokk melyik csoport(ok)nak jelenjen meg. A csoportba nem tartozók nem fogják látni a tartalmat.

Az adott csoport(ok)nak megoszthatsz akár egy felmérésre mutató egyedi linket, vagy a csoport elérhetőségét, esetleg kedvezményes kuponkódot, stb.

Láthatóság ütemezés

A Blokk Láthatósági eszközökkel ütemezheted is a tanfolyamaid, leckéid tartalmának megjelenítését.

Ennek 2 módja van:

 1. Választott időszakban: ütemezés dátum és idő szerint – például beütemezhetsz egy Zoom hivatkozást, ami csak a Zoom hívás dátuma és ideje alatt/előtt jelenik meg.
 2. Beiratkozás után ennyi nappal: ütemezés napok száma szerint – a tartalom megjelenítése meghatározott számú nappal azután, hogy a tanuló elkezdte a tanfolyamot.
Ütemezés választott időszakban
Ütemezés beiratkozás után x nappal